100%
Slaaggarantie

De opleider voor het vaarbewijs

Wij geven 100% slaaggarantie op alle online cursussen!

Vaarbewijs 1

Als je met een vaarbewijsplichtig pleziervaartuig (snelle motorboten) die sneller kunnen dan 20 km/uur en voor pleziervaartuigen van 15 -25 meter) alleen op het klein binnenwater (rivieren, kanalen en kleine meren) vaart, is Klein Vaarbewijs 1 voldoende. Het examen wordt afgenomen door CBR

Vaarbewijs 2

Als je met een vaarbewijsplichtig pleziervaartuig ook op het ruime binnenwater (Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer, Ooster- en Westerschelde) wilt kunnen varen, heb je Klein Vaarbewijs 2 nodig. In het aanvullende gedeelte voor Klein Vaarbewijs 2 wordt veel aandacht besteed aan navigatie, getijdestromen en het varen op de Westerschelde. Het examen wordt afgenomen door CBR.

Jouw vaarbewijs snel online

Haal snel jouw vaarbewijs
met een online cursus

Makkelijk en snel je klein vaarbewijs 1 en 2 halen, doe je met een online cursus van Watersportcursussen. Je studeert waar en wanneer je wil, met grote slagingskans en tegen lage kosten. Bij onze cursussen is een fysiek boek en examentraining standaard inbegrepen. Zo leer je op een prettige en effectieve manier en stap je al op korte termijn in je snelle motorboot!

  • Inclusief onbeperkt examentrainer
  • Fysiek boek inbegrepen
  • 100% slaaggarantie

Altijd actueel

Met updates (errata) houdt je jouw VBO cursusboek up to date

Door de wisselende regelgeving kunnen er soms wijzigingen in het cursusboek plaats vinden. Wij houden alle wijzigingen voor jullie bij zodat de leerstof altijd up to date is.

Vind jouw dichtstbijzijnde cursuslocatie

Groot aanbod aan cursus
locaties door heel Nederland

Watersportcursussen beschikt over 30+ locaties in Nederland waar jij gemakkelijk en snel jouw examen kunt afronden. Bekijk snel het locatieoverzicht en vind gegarandeerd een locatie bij jou in de buurt!

De regels van vaarbewijzen in het buitenland

Varen in het buitenland?
Ontdek de regels!

Bent u van plan om binnenkort te gaan varen in het buiteland? Ga dan goed voorbereid op reis. Bekijk hier wat je nodig hebt om te mogen varen in het buitenland? Wij hebben een overzicht gemaakt per land en de benodigdheden. Kijk snel verder!