100%
Slaaggarantie

Varen in Noord Brabant

Zo op het eerste gezicht is er niet veel water in Brabant. Toch is dat maar schijn. Zo heeft bijvoorbeeld Drimmelen de grootste gegraven jachthaven van Europa en is Willemstad een geliefde aanlegplaats voor de Groene Draek.

Alle bekende plaatsen zoals Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg, Oosterhout, Den Bosch, Eindhoven Helmond en Veghel hebben een haven. Er zijn ook hele pittoreske haventjes zoals dat van Heusden en Woudrichem.
En dan is er natuurlijk de Biesbosch, één van de grootste en waardevolste watergebieden van Nederland met zijn mooie aanlegplaatsen als Werkendam, Hank en Drimmelen en het land van Heusden en Altana. Plaatsen als Breda, Den Bosch en Eindhoven zijn goed over het water te bereiken.

Klein Vaarbewijs 1 of 2?

Voor boten tot 15 meter geldt alleen een vaarbewijsplicht als de boot sneller kan varen dan 20 km/uur. Klein Vaarbewijs 1 of 2 is afhankelijk van uw vaargebied. Voor klein binnenwater, rivieren, kanalen en meren is Klein Vaarbewijs 1 vereist. Voor ruime binnenwateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Wester- en Oosterschelde is Klein Vaarbewijs 2 verplicht.