100%
Slaaggarantie

Varen in Zuid Holland

Zuid Holland in natuurlijk op de eerste plaats bekend vanwege de wereldhaven Rotterdam.

Toch vinden ook in deze provincie heel veel bekende watersportgebieden.

Denk daarbij aan de Zuid Hollandse eilanden; Voorne Putten, Hoekse Waard en Goeree Overflakkee en de daarbij behorende watersportgebieden zoals; de Hollandse Biesbos, het Haringvliet, het Hollandsdiep, het Grevelingenmeer, de Krammer en het Volkerak met als bekende plaatsen Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Oud Beijerland.

Varend over de Merwede kom je langs Sliedrecht, Hardingsveld-Giessendam en Gorinchem. Als je de staande mastroute neemt kom je langs Krimpen aan de IJssel, Capelle aan de IJssel, Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Alphen aan de Rijn en Leiden. Voor de oer Hollandse kleine watersport zijn er de Kagerplassen, het Braassermermeer, de Nieuwkoopse Plassen en de Reeuwijkse Plassen.

Dan heb je nog Delft waar driftig geroeid wordt en Den Haag en Scheveningen. De haven van Scheveningen wordt steeds meer een centrum voor de zeezeilsport. VBO Vaarbewijsopleidingen geeft in Zuid Holland Vaarbewijs, Marifonie en TKN cursussen in o.a. Den Haag, Dordrecht, Gouda, Leiden en Rotterdam.

Klein Vaarbewijs 1 of 2?

Voor boten tot 15 meter geldt alleen een vaarbewijsplicht als de boot sneller kan varen dan 20 km/uur. Klein Vaarbewijs 1 of 2 is afhankelijk van het vaargebied. Voor klein binnenwater, rivieren, kanalen en meren is Klein Vaarbewijs 1 vereist. Voor ruime binnenwateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Wester- en Oosterschelde is Klein Vaarbewijs 2 verplicht.

Een filmpje over varen in Zuid Holland is te vinden ophttps://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Zq2XCheGlj8&feature=emb_logo