Online cursussen

Online cursus Klein Vaarbewijs 2, incl. GRATIS fysiek boek!

€ 79,-
Je ontvangt direct de toegangscode

De complete cursus Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit vier heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De lesstof kun je, 12 maanden, zo vaak doorlezen als je wilt. (VB 1 middels onze onlinecursus behaald, neem contact met ons op)

 • Gratis boek 
 • Gratis app
 • Onbeperkt examens oefenen
 • 100% Slaaggarantie
 • Incl. hotsport- en sleepvragen
 • Voorleesfunctie
 • Feedback
 • Filmpjes, foto's, plaatjes
 • Gratis waterkaart (A3)
 • 12 Maanden toegang
 • Geen vooropleiding nodig
 • Studiebelasting 25 uur
 • Stap 1

  Bestel jouw online cursus

 • Stap 2

  Ontvang direct de toegangscode

 • Stap 3

  Start met de studie

Gratis app

Werkt op alle besturingssystemen. 

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen je krijgt direct de uitslag. Daarna wordt er weer een nieuw proefexamen gemaakt. Zo kun je blijven oefenen.

100% Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen 1 maal met goed gevolg doorlopen hebt zal de kennisopname 100% zijn en ontvang je automatisch het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen en betalen wij (na controle) het betaalde examengeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslexie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.   

Feedback

Elke dag herhaling van de eerder foutief beantwoorde vragen, op die manier leer je van je fouten.

Filmpjes, foto's, plaatjes

De cursus bevat filmpjes, foto's en plaatjes voor als je meer beeldend leert.

Exameninformatie

Het examen wordt afgenomen door CBR. Klik hier voor meer informatie. Mocht je niet over DigiD beschikken klik dan hier voor het aanvraagformulier. Informatie over de gezondheidsverklaring is hier te vinden.

Geen vooropleiding nodig

Voor iedereen toegankelijk die in varen geinteresseerd is. 

Studiebelasting is 25 uur

Gemiddeld is er 25 uur nodig om alle examenstof te leren en de cursus af te ronden.

Vrijstellingen

Klik hier voor (gedeeltelijke) vrijstellingen.

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 25 à 30 uur. Je hebt twaalf maanden toegang tot de cursus. De cursus Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit vier lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De VB 1 examenstof wordt aangeboden in de leerstof VB 2. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt 12 maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mochtt je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus verlengd worden.

Leerstof

Klein Vaarbewijs 2 (ICC inland and coastal waters)

Als je Vaarbewijs 1 hebt en je wilt het ruime water op, zoals de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer of de Waddenzee, dan heb je Klein Vaarbewijs 2 (VB 2) nodig. VB 2 is een heel andere studie dan VB 1. VB 1 is vooral ‘leerwerk', tijdens de VB 2 studie leer je dingen als: waypoints bepalen; koersen uit de kaart halen en in de kaart zetten; koersen corrigeren en stroom verkavelen; dieptes berekenen bij hoog- en laagwater; weerkaarten interpreteren. De VB 2 cursus is beslist lastiger dan de VB 1 cursus, maar voor de liefhebber van ruim water is de leerstof zeer interessant.

Examen

Let op:

Je moet eerst VB 1 hebben voor je examen VB 2 kunt doen. Klik hier voor informatie.
Als je geslaagd bent, krijg je de combipas thuisgestuurd. 

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis examen Klein Vaarbewijs 2 examen met tips klik hier.

Veelgestelde vragen

Wil je liever iemand
persoonlijk spreken?

Meer dan 120.000 mensen
gingen je voor

9.3
9.3 van 10 op basis van
115 beoordelingen.


 • 
  

  Geslaagd

  Mijnheer/mevrouw, ik wilde even melden dat ik (na ongeveer 2 jaar door het coronagedoe) geslaagd ben voor KVB2. Bedankt voor de cursus, die heeft daarbij zéér...
  Mijnheer/mevrouw, ik wilde even melden dat ik (na ongeveer 2 jaar door het coronagedoe) geslaagd ben voor KVB2. Bedankt voor de cursus, die heeft daarbij zéér geholpen. Fijn dat er geen tijdslimiet op zat. Vriendelijke groet, Bob
  Lees meer

  Bob

 • 
  

  Ik ben inmiddels geslaagd voor vb 2

  Ik ben inmiddels geslaagd voor vb 2, mede dankzij deze training

  Heleen

 • 
  

  De leerstof sluit goed aan op het examen!

  Ik vond de manier erg prettig zoals deze cursus is opgebouwd.

  Mauro

 • 
  

  vandaag CBR examen VB2 gedaan. score 90%,

  Beste VBO mensen, vandaag CBR examen VB2 gedaan. score 90%, paar kleine weetfoutjes van 1 punt per vraag die meer zitten in de antwoordmogelijkheden die verwarren dan...
  Beste VBO mensen, vandaag CBR examen VB2 gedaan. score 90%, paar kleine weetfoutjes van 1 punt per vraag die meer zitten in de antwoordmogelijkheden die verwarren dan gebrek aan kennis. De digitale lesstof werkt prima, vooral de vele oefeningen die je per onderdeel kan doen zorgen dat je prima bent voorbereid voor het examen. Memotrainer is ook prettig, een verbetering zou zijn om niet dezelfde fout beantwoorde vragen terug te laten komen maar bijv een vergelijkbare unieke vraag hiervoor te gebruiken. Antwoordherkenning ligt anders op de loer. Verder een uitstekend product ook in combinatie met het fysieke boekwerk ziet er allemaal prima uit. Mvg Paul
  Lees meer

  Paul