Boeken

Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2

€ 22,95
Op voorraad Voor 16:30 besteld, morgen in huis

Voor beginnende watersporter, ruim 800 oefenvragen

 • Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 & 2 (16e druk) 2024
 • Eenvoudige teksten, heldere illustraties, foto's, no nonsens en examengericht
 • Meer dan 800 oefenvragen
 • Alles wat je moet weten om te slagen voor het examen Klein Vaarbewijs 1 & 2
 • Een nieuwe en verfrissende kijk op het examen Klein Vaarbewijs
 • Leren is meer dan alleen lezen
 • Video's met VB 2 uitleg (middels OR codes)

 

 • Stap 1

  Bestel je boek

 • Stap 2

  Boek wordt verzonden

 • Stap 3

  Start met je studie

Meest gebruikte boek

Het Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 & 2 (A4 formaat) is geschikt voor zelfstudie, en is ruim 20 jaar het meest gebruikte cursusboek. Het boek is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen vaarervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die je moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Het boek is een product van de jarenlange leservaring van vele vaarbewijs instructeurs en feedback van de cursisten.

Meer dan 800 oefenvragen

In het cursusboek Klein Vaarbewijs 1 & 2 staan meer dan 800 oefenvragen. Elk stukje examenleerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt.
De gebruiker kan altijd met vragen en opmerkingen bij Watersportcursussen terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Vaarbewijs plus Internationaal Vaarbewijs, het ICC inland and coastal waters

In Nederland is het Vaarbewijs verplicht voor een beperkte categorie boten (langer dan 15 meter en/of sneller dan 20 km/uur) maar in het buitenland is het vaarbewijs vaak verplicht voor vrijwel alle boten. Omdat het Nederlandse Klein Vaarbewijs is gecombineerd met het internationale ICC inland (KVB 1) and coastal waters (KVB 2) voldoe je met het ICC aan vrijwel alle buitenlandse eisen.

Video's

Om de moeilijke KVB 2 materie tot je te nemen zijn er video's met uitgebreide uitleg, klik op QR code (met camera) om de video te bekijken.

Examen informatie

Het examen wordt afgenomen door CBR. Klik hier voor meer informatie. Mocht je niet over DigiD beschikken klik dan hier voor het aanvraagformulier. Informatie over de gezondheidsverklaring is hier te vinden.

 

De auteurs

Samensteller Ben Ros was zowel watersporter als onderwijsdeskundige. Hij was als schrijver van het boek de schakel tussen de examenkandidaat en examencommissie. Hij was niet de bedenker maar meer een vertaler; hij vertaalde de exameneisen en ingewikkelde wetsteksten naar eenvoudig, voor iedereen begrijpelijk Nederlands. Watersport was zijn passie en vanaf zijn jeugd voer hij al met allerlei boten en bootjes in binnen- en buitenland. Ook heeft hij jarenlang voor de ANWB motorboot- en zeilbootflottieljes naar Engeland begeleid. Sanne Blommers heeft de schrijverspen van hem overgenomen.

Examen

Je kunt het hele jaar door examen doen in een van de twintig examenlokaties van het CBR. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken; kosten € 46,65, Voor aanmelden examen klik hier. Als je geslaagd bent krijg je een combipas Klein Vaarbewijs 1 + ICC inland waters in creditcard formaat. 

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen gevonden

Wil je liever iemand
persoonlijk spreken?

Meer dan 120.000 mensen
gingen je voor

9.3
9.3 van 10 op basis van
115 beoordelingen.


 • 
  

  95% van de score gehaald

  Dankzij het boek 'Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 & 2' heb ik het examen klein vaarbewijs 1 met 95% van de score gehaald. Het is een zeer helder boek met diverse handige...
  Dankzij het boek 'Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 & 2' heb ik het examen klein vaarbewijs 1 met 95% van de score gehaald. Het is een zeer helder boek met diverse handige ezelsbruggetjes. Na elke 2 a 3 bladzijden worden een aantal vragen voorgeschoteld die je helpen te toetsen of je de stof goed hebt begrepen. Ook de online examentrainer heeft mij goed geholpen. Op naar klein vaarbewijs 2!
  Lees meer

  Nick