Online cursussen

Online cursus Basiscertificaat Marifonie

€ 59,-
Je ontvangt direct de toegangscode

De cursus binnenvaart marifoon bestaat uit vier heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De lesstof kun je zo vaak doorlezen als je wilt. 

 • Slaaggarantie
 • Onbeperkt examens oefenen
 • Gratis app
 • Voorleesfunctie
 • Feedback
 • Filmpjes, foto's, plaatjes
 • Direct starten met de studie

Examen informatie

 • Stap 1

  Bestel jouw online cursus

 • Stap 2

  Ontvang direct de toegangscode

 • Stap 3

  Start met de studie

100% Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen 1 maal met goed gevolg doorlopen hebt zal de kennisopname 100% zijn en ontvang je automatisch het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen (bij CBR) doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen en betalen (na controle) wij het betaalde examengeld terug.

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen je krijgt direct de uitslag. Daarna wordt er weer een nieuw proefexamen gemaakt. Zo kun je blijven oefenen.

Gratis app

Werkt op alle besturingssystemen. 

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslexie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.   

Feedback

Elke dag herhaling van de eerder foutief beantwoorde vragen, op die manier leer je van je fouten.

Filmpjes, foto's, plaatjes

De cursus bevat filmpjes, foto's en plaatjes voor als je meer beeldend leert.

Studieduur

De gemiddelde studieduur is 8 à 10 uur. Nadat je gestart bent met de cursus heb je 4 maanden toegang tot de cursus. De cursus marifonie bestaat uit vier lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt vier maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mochtt je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus kosteloos verlengd worden wanneer er niets in de examenstof is veranderd.

Leerstof

Basiscertificaat Marifonie

Onderwerpen die in de cursus worden behandeld zijn: wet- en regelgeving; kanalen, uitluisteren en openbaar verkeer; nood- spoed- en veiligheidsverkeer en de techniek. Het Basis Certificaat Marifonie is bedoeld voor het bedienen van een binnenvaart marifoon.

Cursusboek (nu gratis bij online cursus)

Het Marifonie deel uit het Cursusboek Marifonie en Marcom-B is digitaal in de cursus verwerkt. Alles wat in het fysieke boek staat, staat ook in de digitale cursus. 

Examen

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseren we minimaal een keer per maand op zaterdagochtend op diverse plaatsen een schriftelijk examen Marifonie en Marcom-B. Voor aanmelden voor het examen klik hier.

Kosten

Het marifonie examen kost  € 68,- (2020). Voor een gratis proefexamen marifonie klik hier. In de cursus kunt u onbeperkt proefexamens maken.

Registratie

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.  

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen gevonden

Wil je liever iemand
persoonlijk spreken?

Meer dan 120.000 mensen
gingen je voor

9.5
9.5 van 10 op basis van
47 beoordelingen.


 • 
  

  Door de Memo Trainer en veel proefexamens maken ben ik geslaagd

  Het was heel lang geleden dat ik een examen af moest leggen. Maar door de Memo Trainer en veel proefexamens maken ben ik geslaagd met 47 van de 50 punten voor het basiscertificaat Marifonie.

  Bert

 • 
  

  beide geslaagd

  Afgelopen maandag hebben wij ecamen marifonie gedaan en wij zijn beide geslaagd. Wij willen jullie nogmaals bedanken voor jde goede service. Mvg, Bart

  Bart

 • 
  

  Niet anders dan complimenten!

  Hallo IK heb de online cursus Basis marifonie gevolgd bij VBO-vaaropleidingen. Niet anders dan complimenten! Eigenlijk té gek voor woorden dat je voor 30,05€ dit...
  Hallo IK heb de online cursus Basis marifonie gevolgd bij VBO-vaaropleidingen. Niet anders dan complimenten! Eigenlijk té gek voor woorden dat je voor 30,05€ dit allemaal aangeboden krijgt. (De kosten zijn 49€, maar je krijgt ook het boek Marifonie thuisgestuurd t.w.v. 18,95€. Dit boek is verplicht om aan boord te hebben.) Het aanbod is zeer duidelijk, ook de dagelijkse herhalingsvragen van vragen die je verkeerd beantwoord hebt is erg fijn/handig en leerzaam om de stof er in te drillen. Bij telefonisch contact staat Sanne Blommers je zeer vriendelijk te woord en is zeer behulpzaam. Zonder dat ik de uitslag officieel binnen heb, weet ik dat ik geslaagd ben! Kortom: Een aanrader!!!
  Lees meer

  Paul

 • 
  

  maximale score, tijdens het examen, van 50 punten

  Omdat ik deze zomer een boot had gekocht, met marifoon, besloot ik mij aan te melden voor de cursus. Waar ik vroeger een hekel had aan leren, kreeg ik er nu echt...
  Omdat ik deze zomer een boot had gekocht, met marifoon, besloot ik mij aan te melden voor de cursus. Waar ik vroeger een hekel had aan leren, kreeg ik er nu echt plezier in. De studie nam ik dan ook serieus en dat resulteerde in een maximale score, tijdens het examen, van 50 punten. Vandaag dan ik ook maar besloten me in te schrijven voor het Vaarbewijs 1.
  Lees meer

  F. Hoogendijk

Studieduur

De gemiddelde studieduur is 8 à 10 uur. Nadat je gestart bent met de cursus heb je 4 maanden toegang tot de cursus. De cursus marifonie bestaat uit vier lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt vier maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mochtt je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus kosteloos verlengd worden wanneer er niets in de examenstof is veranderd.