Boeken Zelfstudie pakket Marifonie en/of Marcom-B

Zelfstudie pakket Marifonie en/of Marcom-B
Kosten: € 35,-

Cursusboek plus examentrainer

Uw voordeel € 12,95

Het zelfstudiepakket Marifonie/Marcom-B (€ 35,00) bestaat uit het Cursusboek Marifonie en Marcom-B (€ 18,95) plus de daarbij behorende online Examentrainer Marifonie en Marcom-B ( € 29,00), totaal € 47,95. 

Cursusboek Marifonie & Marcom-B, 9e druk, 2018

Alles wat u moet weten voor het examen Marifonie en Marcom-B. 
Een nieuwe en verfrissende kijk op het MARIFONIE en het MARCOM-B-examen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties, no nonsens en examengericht.

Voor beginnende watersporter

Het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen ervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die de cursist moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Het boek is een product van de jarenlange leservaring van vele Marifonie en Marcom-B instructeurs en is prima te gebruiken voor zelfstudie.

Meer dan 900 oefenvragen

In het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B staan meer dan 900 oefenvragen. Elk stukje leerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt. De gebruiker kan altijd met zijn vragen en opmerkingen bij VBO terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze negende druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Bedieningscertificaat verplicht

Als je gaat varen, is de marifoon, samen met het reddingsvest, het belangrijkste reddingsmiddel aan boord. Via de marifoon kunnen schepen in de buurt je waarschuwen voor naderend gevaar en je kunt zelf andere schepen waarschuwen als je problemen hebt. 
Omdat de marifoon een relatief krachtige zender is, moet je om de marifoon te mogen bedienen, beschikken over een bedieningscertificaat. Dat geldt voor het varen in Nederland maar ook in het buitenland. Voor de binnenvaart is dat het Basiscertificaat Marifonie en voor zee het Marcom-B certificaat. 

Inkijkexemplaar

Online Examentrainer Marifonie en Marcom-B

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang.

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

De examentrainer werkt op een smartphone (Iphone en android), tablet, laptop en PC (windows en apple).  

Onbeperkt examens oefenen

U kunt met de examentrainer onbeperkt examens oefenen. Als u een examen gemaakt heeft, krijgt u via uw computer direct de uitslag. Daarna maakt de computer voor u weer een nieuw examen. 

EXAMEN

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand op zaterdagochtend op diverse plaatsen examens BasisCertificaat Marifonie en    theorie-examens GMDSS en Marcom-B.
Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor het examen klik hier. De kosten voor het theoretisch Marcom-B examen bedragen € 84,-.
Voor gratis proefexamen klik hier.

Praktijk

Het volledige Marcom-B examen bestaat uit een theorie examen en een praktijktoets (Operationele Vaardigheden). De praktijktoets (Operationele Vaardigheden) wordt afgenomen in ons praktijk centrum in Apeldoorn. De kosten voor de praktijktoets (Operationele Vaardigheden) bedragen € 175,-.  
Voor het aanmelden voor de praktijktoets klik hier.

REGISTRATIE

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij het het Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Hendrik van Dok

Plaats

Damiatte, Frankrijk

 

"Aanvankelijk met enige terughoudendheid aan de cursus Marcom B begonnen, dit met name omdat ik in het buitenland woon en hier een vergelijkbare cursus zou kunnen volgen. Ik ben heel blij dat ik deze cursus bij VBO heb gedaan, de behulpzaamheid en vakbekwaamheid van de mensen bij VBO was uitmuntend! (ook na het examen). Ik heb me zojuist ingeschreven voor de TKN online en weer: alles super geregeld! Nu nog even leren en dan ergens in het na-jaar examen. Ik vind het een aanrader! "