Boeken Cursusboek Marifonie en Marcom-B

Cursusboek Marifonie en Marcom-B
Kosten: € 18,95

Met meer dan 900 oefenvragen

Cursusboek Marifonie & Marcom-B, 10e druk, 2020

Alles wat je moet weten voor het examen Marifonie en Marcom-B.
Een nieuwe en verfrissende kijk op het MARIFONIE en het MARCOM-B-examen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties, no nonsens en examengericht.

Voor beginnende watersporter

Het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen ervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die de cursist moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Het boek is een product van de jarenlange leservaring van vele Marifonie en Marcom-B instructeurs en is prima te gebruiken voor zelfstudie.

Meer dan 900 oefenvragen

In het Cursusboek MARIFONIE & MARCOM-B staan meer dan 900 oefenvragen. Elk stukje leerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt. 
De gebruiker kan altijd met zijn vragen en opmerkingen bij VBO terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze tiende druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Bedieningscertificaat verplicht

Als je gaat varen, is de marifoon, samen met het reddingsvest, het belangrijkste reddingsmiddel aan boord. Via de marifoon kunnen schepen in de buurt je waarschuwen voor naderend gevaar en je kunt zelf andere schepen waarschuwen als je problemen hebt. 
Omdat de marifoon een relatief krachtige zender is, moet je om de marifoon te mogen bedienen, beschikken over een bedieningscertificaat. Dat geldt voor het varen in Nederland maar ook in het buitenland. Voor de binnenvaart is dat het Basiscertificaat Marifonie en voor zee het Marcom-B certificaat. 

 

Samensteller Ben Ros is zowel watersporter als onderwijsdeskundige. Hij is als schrijver van het boek de schakel tussen de examenkandidaat en examencommissie. Hij is niet de bedenker maar meer een vertaler; hij vertaalt de exameneisen en ingewikkelde wetsteksten naar eenvoudig, voor iedereen begrijpelijk Nederlands. Watersport is zijn passie en vanaf zijn jeugd vaart hij al met allerlei boten en bootjes in binnen- en buitenland. Ook heeft hij jarenlang voor de ANWB motorboot- en zeilbootflottieljes naar Engeland begeleid.

Dit boek wordt gebruikt bij alle Marifonie en Marcom-B cursussen van Vaarbewijsopleidingen (VBO).

Basiscertificaat Marifonie

In het eerste deel, les 1 t/m 4,  (Basiscertificaat Marifonie) leer je werken met een binnenvaartmarifoon. Onderwerpen die worden behandeld zijn: wet- en regelgeving; kanalen, uitluisteren en openbaar verkeer; nood- spoed- en veiligheidsverkeer en de techniek.  

Module GMDSS

Bij het onderdeel GMDSS, les 5 t/m 9, gaat het om het werken met een zeevaartmarifoon en welke apparatuur erbij gebruikt kan worden en hoe je daar in de praktijk mee om moet gaan. Het verplichte onderdeel Nautisch Engels wordt in de cursus behandeld aan de hand van een honderdtal voorbeeldvragen. Als je je meer wilt verdiepen in het Nautisch Engels bevelen het boek IMO Standard Marine Communication Phrases aan. 

Inkijkexemplaar

EXAMEN

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand theorie-examens Marifonie en Marcom-B.
Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor het examen Basiscertificat Marifonie klik hier en voor het Marcom-B examen klik hier
Voor gratis proefexamen klik hier.

Praktijk

Het volledige Marcom-B examen bestaat uit een theorie examen en een praktijktoets (Operationele Vaardigheden). De praktijktoets (Operationele Vaardigheden) wordt afgenomen in ons praktijk centrum in Apeldoorn. De kosten voor de praktijktoets (Operationele Vaardigheden) bedragen € 175,-. 
Voor het aanmelden voor de praktijktoets klik hier.

REGISTRATIE

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij het het Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.

VBO Examenbureau

VBO Examenbureau

Marifonie, Marcom-B, Watersportcertitificaat 

Schrijf zelf een beoordeling

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"! 

Schrijf zelf een beoordeling


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Adam

Plaats

.

 

"Ik deed de online-cursussen Vaarbewijs 1 en 2 én Marifonie en ben voor alle onderdelen in 1 keer geslaagd. TOP-cursussen! En wat heeft die memotrainer me fantastisch geholpen! Dank!!!"