Online cursussen

Online cursus Klein Vaarbewijs 2

€ 69,-
Je ontvangt direct de toegangscode

De complete cursus Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit vier heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De lesstof kun je, 12 maanden, zo vaak doorlezen als je wilt. (VB 1 middels onze onlinecursus behaald, neem contact met ons op)

 • Gratis boek 
 • Gratis app
 • Onbeperkt examens oefenen
 • 100% Slaaggarantie
 • Voorleesfunctie
 • Feedback
 • Filmpjes, foto's, plaatjes
 • Gratis waterkaart (A3)
 • 12 Maanden toegang
 • Stap 1

  Bestel jouw online cursus

 • Stap 2

  Ontvang direct de toegangscode

 • Stap 3

  Start met de studie

Gratis app

Werkt op alle besturingssystemen. 

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen je krijgt direct de uitslag. Daarna wordt er weer een nieuw proefexamen gemaakt. Zo kun je blijven oefenen.

100% Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen 1 maal met goed gevolg doorlopen hebt zal de kennisopname 100% zijn en ontvang je automatisch het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen en betalen wij (na controle) het betaalde examengeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslexie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.   

Feedback

Elke dag herhaling van de eerder foutief beantwoorde vragen, op die manier leer je van je fouten.

Filmpjes, foto's, plaatjes

De cursus bevat filmpjes, foto's en plaatjes voor als je meer beeldend leert.

Exameninformatie

Het examen wordt afgenomen door CBR. Klik hier voor meer informatie. Mocht u niet over DigiD beschikken klik dan hier voor het aanvraagformulier.

 

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 25 à 30 uur. Je hebt twaalf maanden toegang tot de cursus. De cursus Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit vier lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De VB 1 examenstof wordt aangeboden in de leerstof VB 2. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt twaalf maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mocht je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus verlengd worden, dit kosteloos wanneer er niets is veranderd in de examenstof.

Leerstof

Klein Vaarbewijs 2 (ICC inland and coastal waters)

Als je Vaarbewijs 1 hebt en je wilt het ruime water op, zoals de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer of de Waddenzee, dan heb je Klein Vaarbewijs 2 (VB 2) nodig. VB 2 is een heel andere studie dan VB 1. VB 1 is vooral ‘leerwerk', tijdens de VB 2 studie leer je dingen als: waypoints bepalen; koersen uit de kaart halen en in de kaart zetten; koersen corrigeren en stroom verkavelen; dieptes berekenen bij hoog- en laagwater; weerkaarten interpreteren. De VB 2 cursus is beslist lastiger dan de VB 1 cursus, maar voor de liefhebber van ruim water is de leerstof zeer interessant.

Examen

Let op:

Je moet eerst VB 1 hebben voor je examen VB 2 kunt doen. CBR neemt de examens af.
Als je geslaagd bent, krijg je een combipas Klein Vaarbewijs 2 + ICC inland and coastal waters in creditcard formaat.

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis CBR Klein Vaarbewijs 2 examen met tips klik hier.

Veelgestelde vragen

Wil je liever iemand
persoonlijk spreken?

Meer dan 120.000 mensen
gingen je voor

9.3
9.3 van 10 op basis van
82 beoordelingen.


 • 
  

  Vandaag geslaagd

  Vandaag geslaagd. Bedankt voor u memotraining programma. Met vriendelijke groet Volkmar

  Volkmar

 • 
  

  Zaterdag 25/9 examen gedaan voor Klein Vaarbewijs 2 en ben in 1 keer geslaagd

  Goededag, Ik heb zaterdag 25/9 examen gedaan voor Klein Vaarbewijs 2 en ben in 1 keer geslaagd. Met vriendelijke groet, Peter

  Peter

 • 
  

  Vaarbewijs 2 in 1x gehaald

  Goede online cursus, welke in begrijpelijke en heldere taal is geschreven! Ook de filmpjes verduidelijken een hoop zaken met name bij het toepassen van het onderdeel...
  Goede online cursus, welke in begrijpelijke en heldere taal is geschreven! Ook de filmpjes verduidelijken een hoop zaken met name bij het toepassen van het onderdeel navigeren! Dank hiervoor nu nog op voor het laatste onderdeel marifonie.
  Lees meer

  Jacob

 • 
  

  vandaag geslaagd voor KVB 2!!

  Hartelijk dank! Ik heb met veel plezier uw cursus materiaal gevolgd en ben vandaag geslaagd voor KVB 2!! Met vriendelijke groet, Olivier

  Olivier