Online cursussen

Online cursus Klein Vaarbewijs 1+2

€ 99,-
Je ontvangt direct de toegangscode

De complete cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2 bestaat uit acht heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De lesstof kun je, 12 maanden, zo vaak doorlezen als je wilt. Na bestelling online cursus ontvang je een e-mail, zodat je direct kunt starten.

 • Gratis boek
 • Gratis app
 • Onbeperkt examens oefenen
 • 100% Slaaggarantie
 • Voorleesfunctie
 • Feedback
 • Filmpjes, foto's, plaatjes
 • Waterkaart (A3) 
 • 12 Maanden toegang
 • Stap 1

  Bestel jouw online cursus

 • Stap 2

  Ontvang direct de toegangscode

 • Stap 3

  Start met de studie

Gratis app

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen je krijgt direct de uitslag. Daarna wordt er weer een nieuw proefexamen gemaakt. Zo kun je blijven oefenen.

100% Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen 1 maal goed beantwoord hebt zal de kennisopname 100% zijn en ontvang je automatisch het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen en betalen wij (na controle) het betaalde examengeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslexie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.   

Feedback

Elke dag herhaling van de eerder foutief beantwoorde vragen, op die manier leer je van je fouten.

Filmpjes, foto's, plaatjes

De cursus bevat filmpjes, foto's en plaatjes voor als je meer beeldend leert.

Waterkaart (A3)

Krijgt u per post thuisgestuurd.

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 45 uur maar het kan ook korter of langer. Je hebt 12 maanden toegang tot de cursus. De combinatie cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2 bestaat uit twee maal vier lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt twaalf maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mocht je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus verlengd worden. Wanneer er niets is veranderd in de examenstof is de verlenging gratis.

Leerstof

Combinatie VB 1 + VB 2 (ICC inland and coastal waters)

Je hebt nog geen Vaarbewijs en je wil op alle binnenwateren kunnen varen en de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer of de Waddenzee, of in het buitenland op zee. Dan heb je VB 1 en VB 2 nodig. VB 1 is vooral ‘leerwerk', tijdens de VB 2 studie leer je dingen als: waypoints bepalen; koersen uit de kaart halen en in de kaart zetten; koersen corrigeren en stroom verkavelen; dieptes berekenen bij hoog- en laagwater; weerkaarten interpreteren. Het VB 2 deel is beslist lastiger dan VB 1, maar voor de liefhebber van ruim water is de leerstof zeer interessant. Voor degenen die internationaal varen is VB 2 een ‘must' omdat in veel Europese landen het ‘ICC coastal waters' (VB 2) verplicht is.

 

Examen

Examen

Je kunt het hele jaar door examen doen. Vergeet niet tijdig een gecombineerd examen af te spreken. Voor aanmelden voor het examen klik hier. Als je geslaagd bent, krijg je een combipas Klein Vaarbewijs 2 + ICC inland and coastal waters.

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs 1 en 2 examen met tips van CBR, klik hier 

Veelgestelde vragen

Wil je liever iemand
persoonlijk spreken?

Meer dan 120.000 mensen
gingen je voor

9.5
9.5 van 10 op basis van
47 beoordelingen.


 • 
  

  Bedankt voor jullie ondersteuning !!

  Ik ben geslaagd voor mijn VB 1 en VB 2 . Voor beide examens geslaagd . Vele groeten van me !! Succes nog voor jullie . Wim

  Wim

 • 
  

  De cursus was erg leuk om te doen.

  Hoi Sanne, Geslaagd gisteren. 3 foutjes, waarvan 1 het bekende blundertje (goed lezen Frank !!) De cursus was erg leuk om te doen. Bedankt voor de ondersteuning en tot...
  Hoi Sanne, Geslaagd gisteren. 3 foutjes, waarvan 1 het bekende blundertje (goed lezen Frank !!) De cursus was erg leuk om te doen. Bedankt voor de ondersteuning en tot een volgende keer maar weer ! Mvg. Frank
  Lees meer

  Frank

 • 
  

  Dank voor de inspirerende en leerzame leeromgeving!

  Ik heb mijn vaarbewijs behaald. Dank voor de inspirerende en leerzame leeromgeving! Groeten, Irma

  Irma

 • 
  

  Ik wou jullie laten weten dat ik zojuist mijn vaarbewijs 1 & 2 heb gehaald

  Hoi, Ik wou jullie laten weten dat ik zojuist mijn vaarbewijs 1 & 2 heb gehaald. Bedankt daarvoor! En mijn complimenten voor de fijne lesmethode waarin theorie,...
  Hoi, Ik wou jullie laten weten dat ik zojuist mijn vaarbewijs 1 & 2 heb gehaald. Bedankt daarvoor! En mijn complimenten voor de fijne lesmethode waarin theorie, oefenvragen, en herhalingen via de memotrainer! Ik kan me niet voorstellen dat het alleen leren uit een boek hetzelfde resultaat zou geven. Dank! Met vriendelijke groet, Martijn
  Lees meer

  Martijn