Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 1

Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 1
Kosten: € 99,-

Op uw gemak en in eigen tempo thuis.

Opbouw cursus

U krijgt van ons een map met vier heldere lessen Klein Vaarbewijs 1 en na elke les oefenvragen. Na bestudering van de leerstof maakt u de opgaven en u stuurt die vervolgens naar uw personal coach. Deze persoonlijke begeleider kijkt het werk zo snel mogelijk na en geeft waar nodig uitleg. Eventueel kunt u hem ook bellen of mailen.

 

Het Klein Vaarbewijs 1 is bedoeld voor het klein binnenwater zoals rivieren, meren en plassen. Voor ruim water zoals Ooster- of Westerschelde, IJsselmeer of Wadden komt, is Klein Vaarbewijs 2 (VB 2) verplicht. 

Onderwerpen die in de cursus Klein Varbewijs 1 worden behandeld zijn: de manoeuvreereigenschappen van een schip; de veiligheid; de betonning; het berekenen van waterdiepte en brughoogte; de betekenis van het weerbericht; de op de binnenwateren geldende reglementen; de voorrangsregels.

Examen

U kunt het hele jaar door examen doen in een van de vijf examenlokaties, Alkmaar, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer en Dordrecht. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken; kosten € 42,-. Voor aanmelden examen klik hier. Als u geslaagd bent krijgt u een combipas Klein Vaarbewijs 1 + ICC inland waters in creditcard formaat. 

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.

Review

SNELLE BOTEN

Vaarbewijs gevolgd met succes.

De (internet) cursus vaarbewijs met succes gevolg via VBO. Zeer tevreden over lesmateriaal(blijkt wel uit de hoge scores na examen) en de service verleent door VBO. Zeker een aanrader!

Schrijf zelf een beoordeling

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"! 

Schrijf zelf een beoordeling


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Jeffrey

Plaats

Zevenbergen

 

"In een keer geslaagd voor zowel vaarbewijs 1 als 2. Erg blij mee! De online cursus was duidelijk en stimuleerde om steeds weer opnieuw te oefenen. Het heeft mij zeker geholpen om de theorie tot me te nemen. Helaas werkte het niet op de iPad, maar op de laptop super!"