Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 1

Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 1
Kosten: € 99,-

Op uw gemak en in eigen tempo thuis.

Opbouw cursus

U krijgt van ons een map met vier heldere lessen Klein Vaarbewijs 1 en na elke les oefenvragen. Na bestudering van de leerstof maakt u de opgaven en u stuurt die vervolgens naar uw personal coach. Deze persoonlijke begeleider kijkt het werk zo snel mogelijk na en geeft waar nodig uitleg. Eventueel kunt u hem ook bellen of mailen.

 

Het Klein Vaarbewijs 1 is bedoeld voor het klein binnenwater zoals rivieren, meren en plassen. Voor ruim water zoals Ooster- of Westerschelde, IJsselmeer of Wadden komt, is Klein Vaarbewijs 2 (VB 2) verplicht. 

Onderwerpen die in de cursus Klein Varbewijs 1 worden behandeld zijn: de manoeuvreereigenschappen van een schip; de veiligheid; de betonning; het berekenen van waterdiepte en brughoogte; de betekenis van het weerbericht; de op de binnenwateren geldende reglementen; de voorrangsregels.

Examen

U kunt het hele jaar door examen doen in een van de vijf examenlokaties, Alkmaar, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer en Dordrecht. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken; kosten € 42,-. Voor aanmelden examen klik hier. Als u geslaagd bent krijgt u een combipas Klein Vaarbewijs 1 + ICC inland waters in creditcard formaat. 

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.

Review

SNELLE BOTEN

Vaarbewijs gevolgd met succes.

De (internet) cursus vaarbewijs met succes gevolg via VBO. Zeer tevreden over lesmateriaal(blijkt wel uit de hoge scores na examen) en de service verleent door VBO. Zeker een aanrader!

Schrijf zelf een beoordeling

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"! 

Schrijf zelf een beoordeling


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Bob Bolten

Plaats

.

 

"Ik wil u en de organisatie heel erg bedanken! ik heb het Vaarbewijs 1 examen gehaald met 78 punten (van de 80) hoogste score op 40 kandidaten op die dag voor mij. Ik vond de combinatie het grote boek en de online lessen heel prettig. Soms is het prettig te lezen uit het boek, makkelijk waar dan ook. en dan per gelegenheid de vragen maken op de PC. Ook vond ik de filmpjes van ervaren schippers in de online cursus heel fijn. Wat ik óók heel fijn vond dat de lessen kort zijn en daardoor veel beter te onthouden. Met de vragen die best wel pittig zijn, kreeg je een goede indruk, van wat je kunt verwachten op een examen. (zelfde manier online) Dan de memo trainer met vragen die je vaak fout deed, weer te herhalen. het proefexamen met de tijdwaarneming, precies zoals op het examen. Dan de enorme vragen die je kunt creëren om te oefenen. Top! Dus 100% slaging's garantie hebben jullie zeker waar gemaakt! Groet Bob Bolten "