100 % Slaaggarantie, hoe kan dat??

Er is in Nederland nauwelijks of geen opleiding te vinden die een 100% garantie geeft op het resultaat van hun opleiding. 

Watersportcursussen.nl doet dat wel en daarom hebben we Vaarbewijsopleidingen (VBO) gevraagd hoe het komt dat zij die garantie wel kan geven.

Motivatie

Laat het duidelijk zijn dat we geen garantie geven op een gewone mondelinge opleiding. Het succes van een opleiding wordt niet bepaald door de docent en de kwaliteit van het lesmateriaal, de belangrijkste factor is de cursist zelf. Als de cursist alleen maar aanwezig is en niet serieus alle opdrachten maakt, is de kans klein dat hij slaagt. Als de cursist gemotiveerd en geïnteresseerd is, slaagt hij wel, vaak ook ondanks de docent.

Efficiënt

Bij de online cursussen is dat anders. In de cursus zit een volledig geautomatiseerde memotrainer die alleen die onderwerpen traint waar je niet goed in bent. Dat betekent dat je heel efficiënt leert. Bovendien is de leerstof helemaal beperkt tot de onderwerpen die werkelijk gevraagd worden (need to know). Een docent wil nog wel eens uitwijden over dingen die heel interessant en belangrijk zijn (nice to know) maar niet in het examen voorkomen. Dat is wel leuk maar in het kader van een examentraining niet handig.

Meetbaar

Het aller belangrijkste is echter dat we de cursist kunnen volgen. We kunnen van te voren al zien of hij of zij zal slagen of niet. Het systeem houdt alle prestaties nauwkeurig bij en als de kandidaat helemaal klaar is om examen te doen, krijgt de cursist het Certificaat van Deelname. Wij zijn er dan van overtuigd dat hij gaat slagen en als dat niet zo is, krijgt hij met het Certificaat van Deelname in ieder geval zijn cursusgeld terug. Maar we doen meer, we proberen er achter te komen waarom hij ondanks zijn goede studieresultaten toch niet geslaagd is. Vervolgens maken we samen met de cursist een studieplan om er voor te zorgen dat hij de volgende keer wel slaagt. Het gevolg van deze aanpak is dat uiteindelijk iedereen slaagt.

Voor meer informatie ga naar www.watersportcursussen.nl of bel 0162 32 33 96