Opleiding Instructeur Klein Vaarbewijs

Gratis informatieochtend Instructeur Klein Vaarbewijs

Op zaterdag 14 november (10h) is er een gratis informatieochtend in Delft voor belangstellenden. We vertellen je hoe de cursus eruit ziet en er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. En ja, natuurlijk doen we alvast een klein voorproefje van een van de lessen. Tussen 10 en 12h staat de koffie klaar!

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor enthousiaste watersporters die hun kennis graag willen delen met andere, vaak beginnende watersporters. Een goede instructeur is meer dan iemand die een cursus draait; hij weet waar hij het over heeft en hoe hij het moet overbrengen.

De cursus leidt op voor het VBO-certificaat INSTRUCTEUR KLEIN VAARBEWIJS 1 & 2.

  • Kosten €700,= (incl. BTW)
  • Cursusdata: zaterdag 9 en 23 januari, 6 februari en 6 maart 2021

Opbouw van de opleiding

Specifieke nautische kennis

Tijdens de cursus komt de hele stof van Klein Vaarbewijs 1 & 2 nog een keer langs. Je gaat je eigen kennis van de stof opfrissen met hulp van de digitale leeromgeving van VBO en tijdens de cursusdagen behandelen we de struikelblokken (40% van de cursus)

Kennisoverdracht

Vooral voor deelnemers zonder onderwijservaring is dit een belangrijk deel van de cursus. Je leert hoe je het beste de theorie voor Klein Vaarbewijs kan overdragen zodat jou cursisten het ook echt onthouden en soepel het vaarbewijsexamen halen. We besteden speciaal aandacht aan lesgeven aan volwassenen in heterogene groepen (40%)

Masterclasses

Je krijgt een aantal masterclasses over specifieke onderwerpen waarmee je nog beter beslagen ten ijs gaat komen. Bijvoorbeeld een sessie over mondeling presenteren of voorbeeldlessen van de meest ervaren docenten (20%).

Klik hier voor aanvullende informatie.

 

Aanmeldformulier - Informatie bijeenkomst