Watersport Certificaat, voor alle watersporters

Met het Watersport Certificaat toon je aan dat je over voldoende kennis beschikt om veilig en verantwoord te kunnen varen op zowel alle binnenwateren als zee.

Het Watersport Certificaat (WSC)

Volgens BPR artikel 1.09 moet je minimaal 16 jaar en bekwaam zijn. Met het Watersport Certificaat toon je aan dat je over voldoende kennis beschikt om veilig en verantwoord te kunnen varen op zowel alle binnenwateren als zee. In de opleiding en bij het examen wordt ruim aandacht besteed aan nautische basiskennis, veiligheid, voorrangsregels en basiskennis navigatie.

Watersport Certificaat voor iedereen

Er hoeft niemand te overtuig te worden van het feit dat het volstrekt onverantwoord is om zonder enige kennis met een boot van 14 meter de Westerschelde op te gaan. Gelukkig gebeurt dat zelden. Net als bij alle andere sporten neem je eerst de spelregels door voordat je mee doet. Met het Watersport Certificaats hebben we voor u de meest essentiele zaken op een rijtje gezet en wordt het een en ander op eenvoudge wijze uitgelegd. Als iedereen de spelregels kent, wordt het varen nog relaxter. De opleiding Watersport Certificaat is ook een prima opfriscursus voor de ervaren watersporter.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor het Watersport Certificaat bedraag ongeveer 10 studie-uren. Het gaat om 5 lessen met bijhorende oefenvragen. Het is geen ingewikkelde opeiding en dat hoeft ook niet want varen is geen heel ingewikkelde hobby. Het is een leerzame en interessante cursus voor de beginnende waterporter. Leren kan ook leuk zijn.

Cursusboek Watersport Certificaat

Het cursusboek 'Studiewijzer Watersport Certificaat kost € 19,00 en is voorzien van heldere tekeningen en afbeeldingen. U kunt het bestellen bij de boekhandel of via onze webshop.

Watersport Certificaat pas

Als u geslaagd bent voor het examen Watersport Certificaat ontvangt u van ons een pas met pasfoto waarop staat dat u conform de Nederlandse wetgeving gerechtig bent te varen met pleziervaartuigen, motor- en zeilboten, tot 15 meter lengte en een maximum snelheid van 20 km/uur op alle binnenwateren en kustwateren.

Examen

U kunt het hele jaar door examen doen op een van onze examenlokaties.
Kosten € 41,-.
Als u geslaagd bent, krijgt u de Watersport Certificaat pas voor alle binnenwateren en kustwateren.