Klein Vaarbewijs of Stuurbrevet?

Kies je voor snelheid dan weet je dat je vaarbewijsplichtig bent. Maar je heb keuze. Je kunt kiezen voor het Nederlandse Klein Vaarbewijs of voor het Belgische Stuurbrevet.

Er is de laatste jaren veel kritiek op het Nederlandse examen Klein Vaarbewijs; te moeilijk, laag slagingspercentage en geen praktijk.

Stuurbrevet is een prima alternatief

Het Belgische Stuurbrevet is een perfect alternatief, het is precies wat we in Nederland eigenlijk al jaren willen. Het is een combinatie van theorie en praktijk: een eenvoudig theorie examen met een verplichte praktijkverklaring. Vanwege de verplichte praktijkverklaring is het theorie examen een stuk eenvoudiger en het slagingspercentage veel hoger. In Belgie doet men er alles aan om de beginnende watersporter aan de noodzakelijke startkwalificatie (Stuurbrevet) te helpen. Het aantal examenvragen is minder, de minimum score is lager, een zes (i.p.v. een zeven) en gratis herexamens tot je geslaagd bent. En het examen is gewoon in het Nederlands.

Volkomen gelijkwaardig

De regelgeving voor de watersport is in Nederland en Belgie op hoofdlijnen gelijk en het de papieren (Klein Vaarbewijs en Stuurbrevet) worden wederzijds erkent. Je voldoet aan de vaarbewijsplicht als je een Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs hebt. De gelijkstelling vind je in de Binnenvaartregeling bijlage 7.1, punt 1.3. en punt 1.4. Er zijn inmiddels al heel wat Nederlanders (waaronder ondergetekende) met een Belgisch Stuurbrevet en Belgen met een Nederlands Klein Vaarbewijs.

Meer informatie Stuurbrevet

Voor meer informatie over het Stuurbrevet ga naar www.stuurbrevetonline.be

Volledige theoriecursus met gratis Cursusboek Stuurbrevet € 79,00!!