Een goede vaarbewijsopleiding

Waar moet je op letten bij de keuze van een vaarbewijsopleiding?

Het HISWA keurmerk

Wat de Bovag is voor de autobranche, is de HISWA voor de watersport. Met het HISWA keurmerk kunt u ervan uitgaan dat het om een serieus bedrijf gaat en dat de service een stuk verder gaat dan de voordeur. Bij klachten kunt u terugvallen op de HISWA.

Een compleet aanbod

Een goede vaarbewijsopleiding geven is best lastig. Het gaat niet alleen om regeltjes maar vooral om veiligheid. Een breed cursusaanbod; Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2, Marifonie, Marcom-B en Theoretische KustNavigatie (TKN) staat garant voor een brede deskundigheid.

Service

Een opleiding biedt meer dan alleen lessen. U kunt dat vaak al zien aan de brochure of de internetsite. Daar moet meer in staan dan alleen hoe je je moet aanmelden. Als u niet helemaal zeker bent bel ze dan eens op.

Wat mag U verwachten van een goede opleider?

  • Goede objectieve voorlichting
  • Als u niet weet of u wel een vaarbewijs nodig hebt, bel dan gewoon. Hetzelfde geldt voor het marifooncertificaat.
  • Goed lesmateriaal

Vergelijk

Cursussen zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. U zou daarvoor twee keer dezelfde cursus moeten volgen bij twee verschillende opleidingen. Daar zit niemand op te wachten. Wat u wel kunt vergelijken is het cursusmateriaal. Bestel voor u zich inschrijft voor een cursus eerst het lesmateriaal. Als dat duidelijk en helder is, is de kans groot dat de cursus ook goed is.

Een heldere offerte

Als u met een groep bent vraag dan eerst een offerte. Let daarbij vooral op de mogelijke bijkomende kosten. Accepteer geen onduidelijke mondelinge afspraken.