Online cursussen Online cursus Marcom-B

Online cursus Marcom-B
Kosten: € 69,-

Thuisstudie, zeevaart marifoon
Marifonie + GMDSS
Cadeau, fysieke boek (18,95)

Examen informatie

Onlinecursus Marcom-B

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back

De complete opleiding Marcom-B Marifonie + GMDSS) bestaat uit negen heldere lessen met veel oefenvragen en feedback.  

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

100 % Slaaggarantie

Als je de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvang je het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag naar ons opsturen en betalen wij het betaalde cursusgeld terug. 

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.  

Cursusboek Marcom-B

Het cursusboek 'Studiewijzer Marifonie en Marcom-B zit digitaal in de cursus verwerkt. Alles wat in het boek staat, staat ook in de cursus. 

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 25 à 30 uur. Je hebt 4 maanden toegang tot de cursus. De cursus Marcom-B bestaat uit negen lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maak je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt vier maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mocht je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus voor vier maanden verlengd worden.

                                                                                                                                                                 Verleng uw cursus gemakkelijk online >

Marcom-B 

De cursus Marcom-B bestaat uit twee delen: Basiscertificaat Marifonie en de module GMDSS. Met Marcom-B kun je je marifoon als zeemarifoon laten registreren en krijg je een uniek identificatie nummer (MMSI-nummer). Je moet er wel op letten dat op het binnenwater de ATIS aan en op zee de ATIS uit staat. Je kunt het MMSI-nummer ook gebruiken voor de EPIRB , SART en AIS.  

Leerstof

In het eerste deel (Basiscertificaat Marifonie) leert je werken met een binnevaartmarifoon. Bij het onderdeel GMDSS gaat het om het werken met een zeevaartmarifoon en welke apparatuur erbij gebruikt kan worden en hoe je daar in de praktijk mee om moet gaan. Het verplichte onderdeel Nautisch Engels wordt in de cursus behandeld aan de hand van een honderdtal voorbeeldvragen. Als je je meer wilt verdiepen in het Nautisch Engels bevelen het boek IMO Standard Marine Communication Phrases aan. 

Cursusboek Marifonie en Marcom-B

Het cursusboek Marifonie en Marcom-B' zit digitaal in de cursus verwerkt. Alles wat in het boek staat, staat ook in de digitale cursus. 

EXAMEN

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand theorie-examens Marifonie en Marcom-B.
Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor het examen klik hier. De kosten voor het theoretisch Marcom-B examen bedragen € 94,-.
 

Praktijk

Het volledige Marcom-B examen bestaat uit een theorie examen en een praktijktoets (Operationele Vaardigheden). De praktijktoets (Operationele Vaardigheden) wordt afgenomen in ons praktijk centrum in Apeldoorn. Ter voorbereiding op de praktijktoets volg je een speciale online Instructie Operationle Vaardigheden. De kosten van de praktijktoets (Operationele Vaardigheden) bedragen € 175,00. Theorie examen + praktijktoets op 1 dag € 260,00.
Voor het aanmelden voor de praktijktoets klik hier.

REGISTRATIE

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij het het Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.

Gratis proefexamens

In de online cursus zit een module waarmee je onbeperkt proefexamens kunt maken.

 

 


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Paul

Plaats

.

 

"Hallo IK heb de online cursus Basis marifonie gevolgd bij VBO-vaaropleidingen. Niet anders dan complimenten! Eigenlijk té gek voor woorden dat je voor 30,05€ dit allemaal aangeboden krijgt. (De kosten zijn 49€, maar je krijgt ook het boek Marifonie thuisgestuurd t.w.v. 18,95€. Dit boek is verplicht om aan boord te hebben.) Het aanbod is zeer duidelijk, ook de dagelijkse herhalingsvragen van vragen die je verkeerd beantwoord hebt is erg fijn/handig en leerzaam om de stof er in te drillen. Bij telefonisch contact staat Sanne Blommers je zeer vriendelijk te woord en is zeer behulpzaam. Zonder dat ik de uitslag officieel binnen heb, weet ik dat ik geslaagd ben! Kortom: Een aanrader!!!"