Online cursussen Online cursus GMDSS

Online cursus GMDSS
Kosten: € 59,-

Thuisstudie, zeevaart marifoon
Slaaggarantie, incl. fysiek boek!

Examen informatie

Onlinecursus GMDSS module (Marifonie+GMDSS=Marcom-B)

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back

De complete opleiding GMDSS bestaat uit vijf heldere lessen met veel oefenvragen en feedback.  

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

100 % Slaaggarantie

Als je de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvangt je het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag naar ons opsturen en betalen wij het betaalde cursusgeld terug. 

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.  

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 15 à 20 uur. Je hebt 4 maanden toegang tot de cursus. De cursus GMDSS bestaat uit vijf lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maakt je online (je kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

Je hebt vier maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mocht je in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus voor vier maanden verlengd worden.

                                                                                                                                                                 Verleng uw cursus gemakkelijk online >

Module GMDSS

Als je in het bezit bent van het Basiscertificaat Marifonie kun je met het aanvullende certificaat GMDSS het Marcom-B diploma aanvragen. Met Marcom-B kun je je marifoon als zeemarifoon laten registreren en krijg je een uniek identificatie nummer (MMSI-nummer).
Je moet er wel op letten dat op het binnenwater de ATIS aan en op zee de ATIS uit staat. Je kunt het MMSI-nummer ook gebruiken voor de EPIRB, SART en AIS.  

Leerstof

In de cursus leer je hoe het GMDSS-systeem is opgebouwd, welke apparatuur erbij gebruikt kan worden en hoe je daar in de praktijk mee om moet gaan. Het verplichte onderdeel Nautisch Engels wordt in de cursus behandeld aan de hand van een honderdtal voorbeeldvragen. Als je je meer wilt verdiepen in het Nautisch Engels bevelen het boek IMO Standard Marine Communication Phrases aan. 

Cursusboek Marifone en Marcom-B (inclusief)

Als je in het bezit bent van het Basis Certificaat Marifonie hoef je alleen de lessen 5 t/m 9 van het cursusboek te leren.. 

 

EXAMEN

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand een theorie-examen Marifonie en Marcom-B.
Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor het examen klik hier. De kosten voor het theoretisch Marcom-B examen bedragen € 94,-.
Opmerking: bij het theorie examen wordt geen onderscheid gemaakt tussen Marcom-B en alleen Module GMDSS. Als je in het bezit bent van het Basis Cerficaat Marifonie mag je het eerste deel van het Marcom-B examen overslaan. 
Voor gratis proefexamen klik hier.

Praktijk

Het volledige Marcom-B examen bestaat uit een theorie examen en een praktijktoets (Operationele Vaardigheden). De praktijktoets (Operationele Vaardigheden) wordt afgenomen in ons praktijk centrum in Apeldoorn. Ter voorbereiding op de praktijktoets volg je een speciale online Instructie Operationle Vaardigheden. De kosten van de praktijktoets (Operationele Vaardigheden) bedragen € 175,00. Wanneer je theorie- en praktijk examen op 1 dag heeft zijn de kosten € 260,00.
Voor het aanmelden examen klik hier.

REGISTRATIE

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij het het Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

S. Berndsen

Plaats

.

 

"Vaarbewijs 1 met een ruime score behaald dankzij jullie cursus, nu druk bezig met de cursus Marifonie. De nieuwe app is heel fijn om mee te leren hiermee moet het zeker goed komen. Na deze cursus door met vaarbewijs 2."