Online cursussen Online cursus GMDSS

Online cursus GMDSS
Kosten: € 59,-

Zeevaart marifoon
Slaaggarantie 
Cadeautje, Boek (18,95) gratis

Examen informatie

Onlinecursus GMDSS module (Marcom-B)

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back

De complete opleiding GMDSS bestaat uit vijf heldere lessen met veel oefenvragen en feedback.  

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

De cursus werkt op een smartphone (Iphone en android), tablet, laptop en PC (windows en apple).  

100 % Slaaggarantie

Als u de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvangt u via de computer het Certificaat van Deelname. Daarna gaat u examen doen. Mocht u onverhoopt niet slagen, dan kunt u het certificaat plus de examenuitslag naar ons opsturen en betalen wij u het betaalde cursusgeld terug. 

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.  

Cursusboek GMDSS

Het Cursusboek Marifonie/Marcom-B bestaat uit 4 lessen Basiscerificaat Marifonie en 5 lessen GMDSS. Basiscertificaat Marifonie + GMDSS = Marcom-B. Als u in het bezit bent van het Basis Certificaat Marifonie krijgt u voor dat onderdeel een vrijstelling en hoeft u alleen de lessen 5 t/m 9 te leren. Het volledige GMDSS deel is in de online cursus verwerkt. 

Studieduur

De studieduur is gemiddeld 15 à 20 uur. U heeft 4 maanden toegang tot de cursus. De cursus GMDSS bestaat uit vijf lessen en bij elke les ongeveer honderd vragen. De vragen maakt u online (u kunt ze niet downloaden).

Verlengen 

U heeft vier maanden lang onbeperkt toegang tot de onlinecursus. Mocht u in die tijd de cursus niet afgerond hebben, kan de cursus voor € 20,- voor vier maanden verlengd worden.

                                                                                                                                                                 Verleng uw cursus gemakkelijk online >

Module GMDSS

Als u in het bezit bent van het Basiscertificaat Marifonie kunt u met het aanvullende certificaat GMDSS het Marcom-B diploma aanvragen. Met Marcom-B kunt u uw marifoon als zeemarifoon laten registreren en krijgt u een uniek identificatie nummer (MMSI-nummer).
U moet er wel op letten dat op het binnenwater de ATIS aan en op zee de ATIS uit staat. U kunt het MMSI-nummer ook gebruiken voor de EPIRB, SART en AIS.  

Leerstof

In de cursus leert u hoe het GMDSS-systeem is opgebouwd, welke apparatuur erbij gebruikt kan worden en hoe u daar in de praktijk mee om moet gaan. Het verplichte onderdeel Nautisch Engels wordt in de cursus behandeld aan de hand van een honderdtal voorbeeldvragen. Als u zich meer wilt verdiepen in het Nautisch Engels bevelen het boek IMO Standard Marine Communication Phrases aan. 

Cursusboek Marifone en Marcom-B

Als u in het bezit bent van het Basis Certificaat Marifonie hoeft u alleen de lessen 5 t/m 9 van het cursusboek te leren.. 

 

EXAMEN

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand op zaterdagochtend op diverse plaatsen theorie-examens Marifonie en Marcom-B.
Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor het examen klik hier. De kosten voor het theoretisch Marcom-B examen bedragen € 94,-.
Opmerking: bij he theorie examen wordt geen onderscheid gemaakt tussen Marcom-B en alleen Module GMDSS. Als u in het bezit bent van het Basis Cerficaat Marifonie mag u het eerste deel van het Marcom-B examen overslaan. 
Voor gratis proefexamen klik hier.

Praktijk

Het volledige Marcom-B examen bestaat uit een theorie examen en een praktijktoets (Operationele Vaardigheden). De praktijktoets (Operationele Vaardigheden) wordt afgenomen in ons praktijk centrum in Apeldoorn. Ter voorbereiding op de praktijktoets volgt u een speciale online Instructie Operationle Vaardigheden (€ 91,00). De kosten van de praktijktoets (Operationele Vaardigheden) bedragen € 86,00.
Voor het aanmelden voor de online instructie plus praktijktoets klik hier.

REGISTRATIE

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij het het Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

aad

Plaats

.

 

"Ik ben super goed geholpen, ik wilde het boek marifonie 7e druk bestellen, maar die blijkt niet meer te bestaan, en kan eigelijk helemaal niet meer gebruikt worden. Dus had ik dat boek ergens anders gekocht waar ze wel de 7e druk verkopen , had ik zeker gezak. Nog erg bedankt voor de informatie"