Groningen watersportprovincie

Klein Vaarbewijs cursus in Groningen

Er gaat niets boven Groningen, ook als het gaat om de watersport. Je kunt er mooie tochtjes maken over de riviertjes en kanalen zoals het Reitdiep, het van Starkenborghkanaal, Eemskanaal en Winschoterdiep of spelevaren op de plassen en meren als het Lauwersmeer, Marengebied, het Damsterdiepgebied, het Zuidlaardermeer of het Paterswoldsemeer.

Mensen die van het ruime water houden kunnen zo Wad op. Bekende plaatsen in Groningen zijn natuurlijk de stad Groningen met zijn universiteit, Appingendam, Delfzijl, Hoogezand-Sappermeer, Veendam, Stadskanaal en Winschoten met het plaatsje Heiligerlee waar de geschiedenis van Nederland begonnen is. Vaarbewijsopleidingen (VBO) geeft vaarbewijsopleidingen waar en wanneer u wilt. Het kan in de stad Groningen of Veendam, Stadskanaal, Winschoten, Delfzijl en Haren. VBO komt naar u toe.

Klein Vaarbewijs 1 of 2?

Voor boten tot 15 meter geldt alleen een vaarbewijsplicht als de boot sneller kan varen dan 20 km/uur. Klein Vaarbewijs 1 of 2 is afhankelijk van uw vaargebied. Voor klein binnenwater, rivieren, kanalen en meren is Klein Vaarbewijs 1 vereist. Voor ruime binnenwateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Wester- en Oosterschelde is Klein Vaarbewijs 2 verplicht.

Cursus Klein Vaarbewijs

VBO Vaarbewijsopleidingen heeft een ruim aanbod van Vaarbewijsopleidingen. U kunt kiezen uit:

  • Online cursussen Vaarbewijs
  • Cursusboeken Vaarbewijs
  • Zelfstudiepakketen Vaarbewijs
  • Dagcursussen Vaarbewijs
  • Schriftelijke cursus Vaarbewijs

Klik hier voor een VBO erkende vaarbewijsopleiding bij u in de buurt.