Schriftelijke cursus Vaarbewijs 1 en 2

Schriftelijke cursus Vaarbewijs 1 en 2
Kosten: € 168,-

Op uw gemak en in eigen tempo thuis.

Opbouw cursus

U krijgt van ons twee mappen; een met vier lessen en vragen Klein Vaarbewijs 1 en een met vier lessen en vragen Klein Vaarbewijs 2. Na bestudering van de leerstof maakt u de opgaven en u stuurt die vervolgens naar uw personal coach. Deze persoonlijke begeleider kijkt het werk zo snel mogelijk na en geeft waar nodig uitleg. Eventueel kunt u hem ook bellen of mailen.

Passer en plotter

Naast de cursusmap heeft u ook nog een eenvoudige passer en een plotter (koersliniaal) nodig. Deze zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

 

Als u nog geen Klein Vaarbewijs hebt en u wilt op alle binnenwateren kunnen varen inclusief de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer of de Waddenzee dan heeft Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 nodig.

Vaarbewijs 1 is vooral ‘leerwerk', in de cursus Vaarbewijs 2 cursus leert u dingen als: waypoints bepalen; koersen uit de kaart halen en in de kaart zetten; koersen corrigeren en stroom verkavelen; dieptes berekenen bij hoog- en laagwater; weerkaarten interpreteren.

Het Vaarbewijs 2 deel is beslist lastiger dan Vaarbewijs , maar voor de liefhebber van ruim water is de leerstof zeer interessant. 

Examen

U kunt het hele jaar door examen doen. Vergeet niet tijdig een gecombineerd examen af te spreken. Kosten € 70,-. Voor aanmelden voor het examen klik hier. Als u geslaagd bent, krijgt u een combipas Klein Vaarbewijs 2 + ICC inland and coastal waters.

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs 1 en 2 examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.

Review

SNELLE BOTEN

Vaarbewijs gevolgd met succes.

De (internet) cursus vaarbewijs met succes gevolg via VBO. Zeer tevreden over lesmateriaal(blijkt wel uit de hoge scores na examen) en de service verleent door VBO. Zeker een aanrader!

Schrijf zelf een beoordeling

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"! 

Schrijf zelf een beoordeling


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Dennis Mounourij

Plaats

.

 

"De opzet om zo online te studeren heb ik ideaal ervaren. Alles zeer duidelijk in lesstof en vragen en genoeg mogelijkheden om proefexamens te doen. Hierdoor ben ik zeker in één keer geslaagd. Binnenkort ook hier mijn marifoon en KVB-II doen. Het was top."