Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 2

Schriftelijke cursus Klein Vaarbewijs 2
Kosten: € 99,-

 Op uw gemak en in eigen tempo thuis.

Opbouw cursus

U krijgt van ons een map met vier heldere lessen Klein Vaarbewijs 2 en na elke les oefenvragen. Na bestudering van de leerstof maakt u de opgaven en u stuurt die vervolgens naar uw personal coach. Deze persoonlijke begeleider kijkt het werk zo snel mogelijk na en geeft waar nodig uitleg. Eventueel kunt u hem ook bellen of mailen.

Passer en plotter

Naast de cursusmap heeft u ook nog een eenvoudige passer en een plotter (koersliniaal) nodig. Deze zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

 

Als u Klein Vaarbewijs 1 hebt en wilt u het ruime water op, zoals de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer of de Waddenzee, heeft u Klein Vaarbewijs 2 (VB 2)nodig.

Vaarbewijs 2 is een heel andere cursus dan Vaarbewijs 1. Vaarbewijs 1 is vooral ‘leerwerk', in de Vaarbewijs 2 cursus leert u dingen als: waypoints bepalen; koersen uit de kaart halen en in de kaart zetten; koersen corrigeren en stroom verkavelen; dieptes berekenen bij hoog- en laagwater; weerkaarten interpreteren. De Vaarbewijs 2 cursus is beslist lastiger dan de Vaarbewijs 1 cursus, maar voor de liefhebber van ruim water is de leerstof zeer interessant.

Let op:

U moet eerst Vaarbewijs 1 hebben voor u examen Vaarbewijs 2 kunt doen. U kunt ook Vaarbewijs 1 plus Vaarbewijs 2 op 1 dag doen (combi examen). U kunt het hele jaar door examen doen in een van de vijf examenlokaties, Alkmaar, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer en Dordrecht. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken. Kosten € 50,-.Voor aanmelden voor het examen klik hier.   
Als u geslaagd bent, krijgt u een combipas Klein Vaarbewijs 2 + ICC inland and coastal waters in creditcard formaat.

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs 2 examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.

Review

SNELLE BOTEN

Vaarbewijs gevolgd met succes.

De (internet) cursus vaarbewijs met succes gevolg via VBO. Zeer tevreden over lesmateriaal(blijkt wel uit de hoge scores na examen) en de service verleent door VBO. Zeker een aanrader!

Schrijf zelf een beoordeling

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"! 

Schrijf zelf een beoordeling


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Peter

Plaats

.

 

"Beste Ben, Vandaag examen gedaan en….. GESLAAGD ! Heel erg hartelijk dank voor hulp en voor goede manier waarop ik de stof heb kunnen leren, middels jullie uitstekende cursusmateriaal . Met vriendelijke groeten, Peter "