1Vaarbewijs voor snelle motorboten

Nu veel tijd? Veilig thuis leren? De onlinecursus sluit op je wensen aan.

Online cursussen voor vaarbewijs

Boeken voor vaarbewijs

Examentrainer voor vaarbewijs

VBO erkende opleidingen in de buurt

Klein Vaarbewijs

VBO erkende opleidingen in de buurt

Een overzicht van VBO erkende vaarbewijs opleidingen

Vaarbewijs

Klein vaarbewijs

Makkelijk en snel je klein vaarbewijs 1 en 2 halen, doe je met een online cursus van Watersportcursussen. Je studeert waar en wanneer je wil, met grote slagingskans en tegen lage kosten. Bij onze cursussen is een fysiek boek en examentraining standaard inbegrepen. Zo leer je op een prettige en effectieve manier en stap je al op korte termijn in je snelle motorboot!

Watersportcursussen geniet een uitstekende reputatie op het gebied van kwalitatief hoogwaardige vaarbewijs opleidingen en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Onze cursus is ontwikkeld door de schrijver van het beste vaarbewijs cursusboek in Nederland en dat zie je terug in de vele positieve reviews. Bij ons heb je een grote kans om je klein vaarbewijs te halen!

Klein vaarbewijs 1 en 2: wat is het verschil?

Het klein vaarbewijs is bedoeld voor de pleziervaart van kortere schepen met een hogere snelheid dan 20 km/uur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speedboten, waterscooters, jetski’s en rubberboten. Ook is dit type vaarbewijs verplicht als je wilt varen met een grotere boot (met een lengte tussen de 15 en 25 meter).

Het klein vaarbewijs is er in twee verschillende varianten: klein vaarbewijs 1 (voor rivieren, kanalen en meren) en klein vaarbewijs 2 (voor grote binnenwateren zoals het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde, Eems en Dollard.). Het belangrijkste verschil zit hem dan ook in de grootte van de te bevaren wateren.

Cursus voor klein vaarbewijs 1 en 2 volgen

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op het examen om je vaarbewijs te halen. Van oudsher is een studieboek gebruikelijk, maar tegenwoordig is het volgen van een online cursus nóg makkelijker om voor je examen te slagen. Bij een cursus van Watersportcursussen krijg je het fysieke studieboek (al meer dan 18 jaar het meest gebruikt bij Vaarbewijsopleidingen) cadeau.

Onze cursus is speciaal ontwikkeld om jouw slagingskansen voor het klein vaarbewijs examen flink te vergroten. Je volgt toegankelijke lessen met verduidelijkende foto’s, afbeeldingen en video’s (er is zelfs een voorleesfunctie), waardoor de cursustheorie makkelijk te volgen blijft. Ook kun je de lessen zo vaak volgen als je zelf wilt en geheel in je eigen tempo studeren.

Klein vaarbewijs 1 en/of 2: welke cursus heb ik nodig?

Als je op kleine wateren zoals kanalen, rivieren en meren wilt varen, heb je aan het halen van klein vaarbewijs 1 voldoende. Zou je in de toekomst echter ook willen varen op grotere wateren zoals de Waddenzee, Wester- en Oosterschelde en grote Nederlandse meren, dan raden we je aan om de complete opleiding Klein Vaarbewijs 1 en 2 te volgen.

Je slaat dan twee vliegen in één klap en hiermee ben je ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je de twee cursussen afzonderlijk zou volgen. De in de cursus ingebouwde examentrainer stelt je in staat om onbeperkt proefexamens te oefenen en hierdoor kom je tijdens je examen niet voor onverwachte verrassingen te staan. Je gaat met een goed gevoel het examen in!

Wat kosten het klein vaarbewijs 1 en 2?

Wat het klein vaarbewijs je kost, wordt bepaald door het examentarief (€ 42), de legeskosten (€ 21) en de cursuskosten (€ 69 voor de cursus klein vaarbewijs 1 of 2, of € 99 voor klein vaarbewijs 1 + 2 samen. De laatste optie is het voordeligst voor iedereen die in de toekomst met zijn motorboot eventueel ook grotere wateren zou willen bevaren.

Slaag je ondanks ons kwalitatief hoogwaardige cursusaanbod niet voor je examen? Geen nood; na ontvangst van het certificaat en jouw examenuitslag betalen wij je examengeld gewoon terug. Deze slaaggarantie zorgt ervoor dat jij je klein vaarbewijs 1 en/of 2 bij Watersportcursussen snel, makkelijk en zonder zorgen kunt halen!

 

Schrijf zelf een beoordeling

Plaats uw reactie en ontvang gratis het meeslepende boek "Zeebonken en Zeehelden"!