Dagcursus Dongen, Regio Breda/Tilburg Dagcursus VB 1

Dongen, Regio Breda/Tilburg Dagcursus VB 1
Kosten: € 149,-
Tijdsduur: Eén dag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag 19
januari 2019
Gratis boek +
gratis online cursus

 

De cursus

De cursus Klein Vaarbewijs 1 bestaat uit één dag van 10.00 tot 16.00 uur. Inclusief koffie/thee en eenvoudige lunch.
De belangrijkste leerstof wordt behandeld. Tevens komen algemene zaken als vaarbewijsplicht, aanmelden voor het examen, de online ondersteuning. Je leert uit het boek, via internet en van elkaar.

Slaaggarantie

Na de mondelinge dagcursus ga je met de online cursus aan de gang. Als je de online cursus volledig en met goed gevolg hebt doorlopen krijg je een Certificaat van Deelname. Dat betekent dat je helemaal klaar bent om examen te doen. Als je onverhoopt niet slaagt, betaalt VBO voor jou het geld voor het herexamen. 

Aanvullende voorwaarden mondelinge cursussen.

Vaarbewijs 1

Het Klein Vaarbewijs 1 is bedoeld voor het klein binnenwater zoals rivieren, meren en plassen. Voor ruim water zoals Ooster- of Westerschelde, IJsselmeer of Wadden, is Klein Vaarbewijs 2 (VB 2) verplicht. 

Onderwerpen

Onderwerpen die in de VB 1 cursus worden behandeld zijn: de manoeuvreereigenschappen van een schip; de veiligheid; de betonning; het berekenen van waterdiepte en brughoogte; de betekenis van het weerbericht; de op de binnenwateren geldende reglementen; de voorrangsregels.

Cursusboek

Tijdens de cursus werken we met het VBO Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2. Voor Klein Vaarbewijs 1 behandelen we de eerste vier lessen.       

Onlinecursus Klein Vaarbewijs 1 (VB 1)

De online cursus is bij de dagcursus inbegrepen.
Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang.
Met standaard:

  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feedback 
  • Filmpjes, foto's, plaatjes
  • Helpdesk

De cursus werkt op alle besturingssystemen en alle apparaten, zoals smartphone, tablet, laptop en PC.  

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen en je krijgt direct de uitslag. Daarna kun je direct weer een ander proefexamen maken. Zo kun je blijven oefenen. De Vamex, https://www.vamex.nl/inschrijven/direct-inschrijven neemt de examens af.

Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen minimaal een keer goed gemaakt hebt, zal de kennisopname 100% zijn en ontvangt je automatisch het Certificaat van Deelname. Dat betekent dat je klaar bent om examen te doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen naar VBO en VBO betaalt je het examengeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor dyslectici. Ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.  

Feedback

Je krijgt dagelijks via de mail vragen over de onderwerpen die je eerder foutief beantwoord hebt. Op deze manier leer je van je fouten. De onderdelen waar je goed in bent worden niet extra getraind

Filmpjes, plaatjes, foto's

Voor iedereen die meer visueel is ingesteld wordt er gebruik gemaakt van aanvullende filmpjes, foto's en duidelijke plaatjes.

Helpdesk

Als je vastloopt in de online cursus kun je op werkdagen op kantoortijden (van 09.00 - 17.00 uur) de helpdesk bellen 0162323396 en die helpen je weer verder. 

Examen

Je kunt het hele jaar door examen doen in een van de vijf examenlokaties, Alkmaar, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer en Dordrecht. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken; kosten € 42,-. Voor aanmelden examen klik hier.
Als je geslaagd bent krijg je een combipas Klein Vaarbewijs 1 + ICC inland waters in creditcard formaat. 

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs 1 examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.

Waar en wanneer?

Locatie Datum
regio Breda 19/01/2019 Direct inschrijven

Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Gerwin Berends

Plaats

.

 

"Zojuist examen gedaan voor VB1, met behulp van de online cursus die ik heb gedaan was dit zeer goed te doen. De oefenvragen sluiten zeer goed aan bij het examen. De combinatie van het boek en de app is ideaal, zeker een aanrader!"