Theoretische Kustnavigatie

Begin tijdig met de opleiding. Het is een lastige examen en en je hebt toch wel zo'n drie maanden voorbereidingstijd nodig.

Studiewijzer Kustnavigatie in alle watersportwinkels!!

VBO Studiewijzers vanaf nu verkrijgbaar bij alle watersportwinkels in Nederland. De Studiewijzers zijn al jaren een begrip bij de beroeps- en pleziervaartopleidingen als het gaat om Vaarbewijs, Marifonie en Marcom-B en Theoretische Kustnavigatie cursussen. Meer dan de helft van alle opleiders gebruikt de VBO Studiewijzer. Door de heldere schrijfstijl en veel recente oefenvragen uitermate geschikt voor zelfstudie, ook voor beginners. De Studiewijzer is de perfecte voorbereiding op het examen.

Samenwerking met Datema

Sinds september 2013 heeft Datema de VBO Studiewijzers opgenomen in haar assortiment.
DATEMA DELFZIJL B.V. levert vanuit haar watersportgroothandel, een belangrijk onderdeel van de organisatie, aan meer dan 350 watersport gerelateerde bedrijven in het hele land. In het watersportsegment ligt de nadruk op kaarten, boekwerken en nautische veiligheid.

Samenwerking Europeesche Watersportverzekeringen

Het doel van de Europeesche als een van de grootste watersportverzekeraars en van VBO als grootste opleider voor de watersport is het bevorderen van de veiligheid op het water. Meer kennis bevordert niet alleen de veiligheid maar ook het watersportplezier. Alle verzekerden bij de Europeesche krijgen 20% korting op de VBO watersportcursussen. Voor meer informatie kijk op meereuropeesche.nl en onbezorgdtewater.nl

Vernieuwde examentrainer, van CD naar online

VBO heeft haar oefen-CD vervangen door de online examentrainer. Deze online examentrainer is helemaal aangepast aan de vernieuwde vaarbewijsexamens.

Gratis app

Deze online examentrainer kun je gebruiken op je PC, tablet, en middels de gratis app ook op je smartphone. Altijd up to date en onbeperkt examens oefenen. Voor meer informatie kijk op online examentrainer