Deze zomer topdrukte bij het examenbureau voor het Vaarbewijs Examen (VAMEX)

Gewoonlijk zijn er nauwelijks wachttijden voor het examen Klein Vaarbewijs. Vandaag inloggen en volgende week examen doen, is heel normaal.

Maar deze zomer was het even anders, de wachttijden liepen op naar 4 tot 6 weken. Nu is het weer normaal en wordt weer snel geholpen. De donkere wintermaanden zijn ideaal om je vaarbewijs te halen. 

Explosieve toename van het aantal online cursisten

Niet alleen de VAMEX heeft het in de zomer heel druk gehad, ook bij Watersportcursussen.nl stond de telefoon niet stil en bleven de aanmeldingen voor online cursussen binnenstromen en ook nu is het nog steeds heel druk. Waar de explosieve groei vandaan komt is nog onduidelijk. 

Direct aanmelden voor het examen

Tot nu toe was het advies van Watersportcursussen.nl om eerst de cursus helemaal af te maken en je dan pas aan te melden voor het examen. Nu krijgen de cursisten het advies om zich al aan het begin van de cursus aan te melden voor het examen. De gemiddelde studieduur is toch wel een paar weken en het is prettig om direct na het voltooien van cursus examen te kunnen doen. De leerstof zit dan nog vers in het geheugen.

Vakantie en online leren gaan heel goed samen

Reizen is voor een groot gedeelte wachten en hollen. Wachten op het vliegtuig, wachten tot het vliegtuig gaat landen, wachten in de file, gewoon heel veel wachten. Dat zijn prima momenten om op je smartphone wat vragen te maken of een proefexamen vaarbewijs te doen. Anders zit je je toch maar te vervelen en te ergeren aan het lange wachten. Een online cursus vaarbewijs is een prima manier om de tijd door te komen. Het is ook een prima investering want volgend jaar kun je zonder te wachten naar je bootje en genieten van het mooie weer. Heerlijk relaxen in de natuur, wie wil dat niet.