Wildgroei aanbieders onlinecursussen vaarbewijs

De drempel om een online vaarbewijs cursus te lanceren is erg laag. Voor een paar tientjes heb je al een website met domeinnaam en iedereen die een beetje handig is met een tekstverwerkingsprogramma kan digitaal lesmateriaal in elkaar draaien. 

Verouderd en niet relevant

Op het world wide web (www) circuleren voldoende, vaak sterk verouderde, vragen die iets te maken hebben met vaarbewijsexamens. Maar met een bak willekeurige vragen heb je nog geen training, laat staan een cursus. Er is veel kaf onder het koren. Met een mooie site en uitdagende reclameteksten worden veel slechte cursussen verkocht waar alleen de verkoper blij van wordt en de cursist de dupe is.

Waar moet je als klant/cursist op letten

Als op de site staat dat het om de originele vaarbewijs-examenvragen gaat, heb je gegarandeerd te maken met een malafide aanbieder. De database met examenvragen is al jaren geheim en iemand die ze aanbiedt, is een oplichter of een hacker en een hacker loopt er niet mee te koop. Ga naar het knopje ‘Contact’ en bel op met een simpele vraag, bijvoorbeeld: Heb je op de Linge een vaarbewijs nodig? Een goed bedrijf is goed bereikbaar. Kijk of de aanbieder is aangesloten bij een betrouwbare watersport of onderwijs organisatie, bijvoorbeeld: HISWA, Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO of geregistreerd is CRKBO.

Kwaliteitseisen

  • Een goede online cursus vaarbewijs knutsel je niet op een achternamiddag in elkaar. 
  • Het moet op alle systemen; Windows, Apple, Mac en alle schermen; PC, laptop, tablet, smartphone werken.  
  • De leerstof moet up to date zijn, het examen programma is laatste jaren regelmatig aangepast.
  • De cursus moet gebaseerd zijn op een goede onderwijsstrategie, leerstof trainen die je al lang kent, is verloren energie.
  • Goede feed-back, je moet weten hoe je er voor staat en je moet vragen kunnen stellen.
  • Een voorleesfunctie is ook handig, zeker als je moeite hebt met lezen.

VBO online cursussen, gegarandeerd goed

De VBO online cursussen zijn de enige online cursussen die aan alle hierboven genoemde kwaliteitseisen en u krijgt 100% slaaggarantie; niet geslaagd, cursusgeld terug.