Cursus Vaarbewijs in 1 dag

All-in; boek, online en mondelinge instructie

De VBO eendaagse cursus is een combinatie van zelfstudie (cursusboek), online cursus en mondelinge instructie. De instructeur neemt in een dag globaal de leerstof met je door zodat je inzicht krijgt in wat je te wachten staat. Daarna ga je zelf met het boek en/of onlinecursus aan de slag. 

De instructeur laat jou niet alleen want als je op en gegeven moment vastloopt, kun je altijd bij de helpdesk terecht. Het is niet zo dat je na een dag cursus volgen direct examen kunt doen. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 20 uur. Studeren moet je echt zelf doen en met goed lesmateriaal en online begeleiding heb je daar geen instructeur voor nodig. 

Maar er zijn ook andere manieren om je op het examen voor te bereiden. Je kunt ook kiezen voor zelfstudie of online cursussen. Ook bij deze cursusvormen moet je wel rekenen op een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur. Het is gewoon heel veel leerstof en daar moet je wel doorheen.

Hoe werkt het?

  • Zelfstudie 

Bij zelfstudie koop je een cursusboek en je gaat er mee aan de slag. Zorg voor een recent cursusboek met veel vragen. Het cursusboek van VBO, Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 en 2, is een no nonsens, examengericht studieboek met meer dan 800 oefenvragen en een helpdesk voor al je vaarbewijsvragen.

  • Online cursus 

Een goede online cursus is meer dan een bak  met vragen op het internet. Met alleen vragen oefenen kom je er niet. De database met examenvragen is geheim en er is niemand die over de examenvragen beschikt. Ook als je examen gedaan hebt, krijg je de vragen niet mee naar huis. Uitgelekte vragen worden uit de database gehaald. De VBO online cursus bestaat uit kleine stukjes leerstof telkens gevolgd door zo’n 15 controle vragen om te controleren of je het ook begrepen hebt. Met de memotrainer train je vooral de onderdelen waar je slecht in bent. Alles wat al je al weet, hoef je niet extra te trainen. Als je de cursus helemaal hebt doorlopen, kun je onbeperkt proefexamens maken en als je iets niet begrijpt ga je naar de helpdesk.