Boeken Studiewijzer Kustnavigatie (TKN)

Studiewijzer Kustnavigatie (TKN)
Kosten: € 34,90

Studiewijzer Kustnavigatie

Een nieuwe, verfrissende kijk op de opleiding Theoretrische Kustnavigatie (TKN). Om te kunnen navigeren moet je dingen weten maar vooral ook doen.

Kaart centraal

Het cursusboek is gemaakt rond verschillende zeekaartfragmenten. Vanaf les 1 werkt u met de kaarten. Eerst wat eenvoudige oefeningen maar al snel worden de opdrachten complexer.

Heldere taal

Het boek is bedoeld voor de beginnende watersporter. Specifieke nautische begrippen en vaardigheden worden in begrijpelijke taal uitgelegd

Samensteller Ben Ros is zowel watersporter als onderwijsdeskundige. Hij was vijfentwintig jaar lang conrector van een grote scholengemeenschap voor MAVO, HAVO en VWO voor volwassenen. Watersport is zijn passie en vanaf zijn jeugd vaart hij al met allerlei boten en bootjes in binnen- en buitenland. Ook heeft hij jarenlang voor de ANWB motorboot- en zeilbootflottieljes naar Engeland begeleid.

Dit boek wordt gebruikt bij alle TKN cursussen van Vaarbewijsopleidingen (VBO).

Het belang van Theoretische Kustnavigatie (TKN)

TKN is bedoeld voor de watersporter die de zee op wil. De cursus is ook zeer geschikt voor opstappers en mee varenden. Alle opvarenden moeten in staat zijn desgewenst zelfstandig hun weg op zee te vinden, beslissingen met betrekking tot de te volgen koers te nemen en hun houding ten aanzien van andere schepen te bepalen.

Concentrische opbouw

In eerste vier lessen wordt de totale leerstof van Klein Vaarbewijs 2 herhaald. In de volgende vier lessen komen dezelfde onderwerpen aan aan de orde en vindt verdieping van de kennis plaats. Deze vier lessen zijn gebaseerd op de TKN examens van de laatste 10 jaar.  

Waterkaarten

Bij het boek zitten de twee examenkaarten van Klein Vaarbewijs 1 en 2 en twee zeekaarten. 

Passer en plotter

Om de opgaven te kunnen maken moet u beschikken over een passer en plotter. In de les is een eenvoudige schoolpasser voldoende maar voor aan boord bevelen we de single handed kaartpasser 8 inch aan. U kunt deze via deze site bestellen.  

Aanmelden examen

De examens worden afgenomen door het Watersportverbond. Er zijn twee examens per jaar, in april en november. Voor inschrijven examen TKN klik hier . 

Examens oefenen

Onze cursisten kunnen als extra oefening een of meer van onderstaande examens gratis bij ons aanvragen. Stuur een mailtje met het gewenste examen naar kantoor@watersportcursussen.nl . U kunt kiezen uit alle examens van de laatste jaren. Om de examens te kunnen maken heeft u examenkaarten nodig. De volledige set van examenkaarten wordt geleverd in een koker/doos. Voor bestellen klik hier

Daarnaast kunt u het  gebruik maken van het voorbeeld examen 2015 van het watersportverbond.

Review

NIET SNELLE BOTEN

Vaarbewijs gehaald zonder problemen!

Gisteren beide vaarbewijzen gehaald, na het doorlopen van jullie online training. Een heel prettige manier van leren. 


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

J. Bouwer

Plaats

.

 

"De opzet om online te studeren en de goed gefaseerde opbouw heb ik persoonlijk als zeer ideaal ervaren .De lesstof geheel duidelijk en overzichtelijk omschreven .Daarnaast genoeg mogelijkheden om proefexamens te doen en de Memo Trainer kwam daarbij heel goed van pas .Geslaagd voor het watersportcertificaat en zojuist gestart met de online cursus marifonie .Tot slot VBO kan ik een ieder aanraden . Top."