Online cursussen Marcom-B onlinecursus + Theorie examen

Marcom-B onlinecursus + Theorie examen
Kosten: € 135,-

Zeevaart marifoon

Voordeel:
€ 49,00

Onlinecursus Marcom-B

Volledig vernieuwd

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back
  • Foto's en plaatjes

De complete opleiding Marcom-B (Marifonie + GMDSS) bestaat uit negen heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De lesstof kun je zo vaak doorlezen als je wilt. 

Werkt op alle besturingssystemen en apparaten. 

De cursus werkt op een smartphone (Iphone en android), tablet, laptop en PC (windows en apple).  

Onbeperkt examens oefenen

Met de ingebouwde examentrainer kun je onbeperkt proefexamens maken. Je maakt online een proefexamen, je krijgt direct de uitslag. Daarna kun je gelijk weer een ander proefexamen maken. Zo kun je blijven oefenen. 

100% Slaaggarantie

Als je alle leerstof hebt doorgenomen en alle vragen 1 maal met goed gevolg doorlopen hebt zal de kennisopname 100% zijn en ontvang je automatisch het Certificaat van Deelname. Daarna ga je examen doen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kun je het certificaat plus de examenuitslag mailen en betalen wij het betaalde examengeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor dyslectici. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.  

Feedback

Dagelijks krijg je vragen (mail/app) over de onderwerpen die je eerder foutief beantwoord hebt. Op deze manier leer je van je fouten.

Foto's en plaatjes

Voor iedereen die meer visueel is ingesteld wordt er gebruik gemaakt van foto's en duidelijke plaatjes.

Cursusboek Marcom-B

Het cursusboek 'Studiewijzer Marcom-B ' (winkelwaarde €18,95) zit digitaal in de cursus verwerkt. Alles wat in het boek staat, staat ook in de cursus. Cursusboek is niet nodig.

VBO is door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. Als landelijk examinator voor de watersport organiseert VBO minimaal een keer per maand op zaterdagochtend op diverse plaatsen een schriftelijk examen Marifonie en Marcom-B. Hieronder een overzicht van de reeds geplande data en plaatsen.

Aanmelden voor het examen

Het is aan te bevelen om eerst de cursus en hoeveelheid leerstof te bekijken alvorens je het examen vastlegt. Je kunt voor het examen aanmelden door ruim een week of eerder vóór het examen te bellen met Watersportcursussen 0162-323396 of stuur een mailtje naar kantoor@watersportcursussen.nl . De reeds geplande data zijn: 

Dag Tijd Plaats
Zaterdag 8 september 10.30 uur Utrecht
Zaterdag 6 oktober 10.30 uur Utrecht

Je krijgt na aanmelding van VBO een bevestiging plus de adres gegevens van de examenlokatie. 

Registratie van de marifoon.

Een marifoon is een maritime zender en een zender moet geregistreerd worden bij Agentschap Telecom. Voor registratie klik hier.

Gratis proefexamens Marcom-B

In de online cursus zit een speciale module waarmee u eindeloos proefexamens kunt maken.

Let op: voor Marcom-B is een aanvullende praktijktoets verplicht.

Marcom-B 

De cursus Marcom-B bestaat uit twee delen: Basiscertificaat Marifonie en de module GMDSS. Met Marcom-B kunt u uw marifoon als zeemarifoon laten registreren en krijgt u een uniek identificatie nummer (MMSI-nummer). U moet er wel op letten dat op het binnenwater de ATIS aan en op zee de ATIS uit staat. U kunt het MMSI-nummer ook gebruiken voor de EPIRB en SART.  

Leerstof

In het eerste deel (Basiscertificaat Marifonie) leert u werken met een binnevaartmarifoon. Bij het onderdeel GMDSS gaat het om het werken met een zeevaartmarifoon en welke apparatuur erbij gebruikt kan worden en hoe u daar in de praktijk mee om moet gaan. Het verplichte onderdeel Nautisch Engels wordt in de cursus behandeld aan de hand van een honderdtal voorbeeldvragen. Als u zich meer wilt verdiepen in het Nautisch Engels bevelen het boek IMO Standard Marine Communication Phrases aan. 

Cursusboek

Het cursusboek 'Studiewijzer Marifonie en Marcom-B' zit digitaal in de cursus verwerkt. Alles wat in het boek staat, staat ook in de digitale cursus. 


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

aad

Plaats

.

 

"Ik ben super goed geholpen, ik wilde het boek marifonie 7e druk bestellen, maar die blijkt niet meer te bestaan, en kan eigelijk helemaal niet meer gebruikt worden. Dus had ik dat boek ergens anders gekocht waar ze wel de 7e druk verkopen , had ik zeker gezak. Nog erg bedankt voor de informatie"