Aanvullend lesmateriaal Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2

Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2
Kosten: € 21,95

Met meer dan 800 oefenvragen

Cursusboek Klein Vaarbewijs, 14e druk, 2020

  • Alles wat u moet weten voor het examen Klein Vaarbewijs 1 & 2
  • Een nieuwe en verfrissende kijk op het examen Klein Vaarbewijs. 
  • Eenvoudige teksten, heldere illustraties, no nonsens en examengericht.

Meest gebruikte boek

Het Cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2 is al meer dan 16 jaar het meest gebruikte boek bij de Vaarbewijsopleidingen in Nederland en is ook prima geschikt voor zelfstudie. Het boek is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen vaarervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die de cursist moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Het boek is een product van de jarenlange leservaring van vele vaarbewijs instructeurs.

Meer dan 800 oefenvragen

In het cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2 staan meer dan 800 oefenvragen. Elk stukje leerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt.
De gebruiker kan altijd met zijn vragen en opmerkingen bij VBO terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze twaalfde druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Vaarbewijs plus Internationaal Vaarbewijs, het ICC inland and coastal waters.

In Nederland is het Vaarbewijs verplicht voor een beperkte categorie boten (langer dan 15 meter en/of sneller dan 20 km/uur) maar in het buitenland is het vaarbewijs vaak verplicht voor vrijwel alle boten. Omdat het Nederlandse Klein Vaarbewijs is gecombineerd met het internationale ICC inland and coastal waters voldoet u met het ICC aan vrijwel alle buitenlandse eisen.

Ben Ros is als schrijver van het boek de schakel tussen de examenkandidaat en examencommissie. Hij is niet de bedenker maar meer een vertaler; hij vertaalt de exameneisen en ingewikkelde wetsteksten naar eenvoudig, voor iedereen begrijpelijk Nederlands.

Download hier het inkijkexemplaar

Examen

Je kunt het hele jaar door examen doen in een van de vijf examenlokaties, Alkmaar, Den Bosch, Zwolle, Zoetermeer en Dordrecht. Vergeet niet tijdig een examen af te spreken; kosten € 42,-. Voor aanmelden examen klik hier. Als je geslaagd bent krijg je een combipas Klein Vaarbewijs 1 + ICC inland waters in creditcard formaat. 

Gratis online voorbeeldexamen

Voor een gratis Klein Vaarbewijs 1 en of 2 examen met tips van het examen instutuut voor het Klein Vaarbewijs (VAMEX) klik hier.


Zij gingen u voor

Reacties cursisten

Reactie van

Walter

Plaats

.

 

"Gisteren heb ik mijn diploma KVB 2 behaald, in een keer geslaagd met 44 punten. Ik wil u bedanken voor de goede online cursus die u heeft aangeboden. met vriendelijke groet Walter. "